Alder er ikke en tilstand

juni 2nd, 2008

Aldersbegrebet er meget elastisk. Hvordan ser en 40-årig ud? Hvad optager den 60-årige? Hvor nødigt vi end vil, kan vi være hurtige til at sætte andre mennesker i bås, såsnart vi hører deres alder. 

Forleden hørte jeg en sand historie, som meget godt illustrerer dette: En 75-årig dame modtog et forebyggende hjemmebesøg fra sin kommune. Det var et hurtigt besøg, og hovedformålet var at udlevere en hoftebeskytter - en slags pude, der sættes på hofterne til forebyggelse af hoftebrud ved fald. Nogen tid efter blev damen ringet op og spurgt, om hun nu var tilfreds med anordningen? Hun svarede, at hun var særdeles tilfreds og at hun brugte hoftebeskytteren, hver gang hun var udenfor - for at stå på rulleskøjter!

Tjah - en skøn historie, der med stor tydelighed viser, at alder er et tal og ikke en tilstand.


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (påkrævet)

Email (påkrævet)

Webside

Speak your mind

    Om Brug Din Livserfaring

    Det er håbet på langt sigt at skabe et forum, hvor der er fokus på livserfaring - og ikke på alder. Foredrag, kurser, nyhedsbreve og denne blog skal være med til at skabe diskussion, udveksling af erfaringer - og give stof til eftertanke. Hvor man giver sig selv lov til at stoppe op og blive opmærksom på, om man har den rigtige retning i det, som man foretager sig. Dette gælder både hvis man er i arbejde eller ej. Denne blog vil løbende blive udviklet. Initiativet er taget af Dorte Blegind, der sideløbende kører sin egen coaching-virksomhed, Curious2change.

    Blogroll
    Admin