Kært barn - mange navne

maj 30th, 2008

Seniorer - det grå guld - 50+ - ældre - og mange andre navne.

Jeg er sikker på, at I ved hvem jeg snakker om.?Den mest brugte betegnelse for denne meget heterogene gruppe er seniorer. Ordet senior dukker op snart sagt alle steder. Men er det er rigtig betegnelse? Hvad kan man kalde en gruppe af mennesker, der er unikke - og som kun har en alder tilfælles?

Ved tidligere foredrag har jeg diskuteret dette med deltagerne - uden at komme til en afklaring. For vi er jo alle mennesker. Og ingen har lyst til at føle sig sat i bås. For nogle er betegnelsen senior OK - mens det for andre giver et helt forkert billede i forhold til, hvordan de betragter sig selv. Hvad gør vi? Kan vi overhovedet finde fælles fodslaw om dette?

Indtil videre hopper jeg på den lette løsning - og fortsætter med at bruge ordet senior. Eller 50+. 

P.S. Jeg modtager gerne forslag til andet!


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (påkrævet)

Email (påkrævet)

Webside

Speak your mind

    Om Brug Din Livserfaring

    Det er håbet på langt sigt at skabe et forum, hvor der er fokus på livserfaring - og ikke på alder. Foredrag, kurser, nyhedsbreve og denne blog skal være med til at skabe diskussion, udveksling af erfaringer - og give stof til eftertanke. Hvor man giver sig selv lov til at stoppe op og blive opmærksom på, om man har den rigtige retning i det, som man foretager sig. Dette gælder både hvis man er i arbejde eller ej. Denne blog vil løbende blive udviklet. Initiativet er taget af Dorte Blegind, der sideløbende kører sin egen coaching-virksomhed, Curious2change.

    Blogroll
    Admin